Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, Πέμπτη σε περιστατικό με πυρά σε παιδικό σταθμό σε επαρχία της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της περιοχής.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 31 νεκροί, αλλά οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να έρχονται», δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αστυνομίας Archon Kraitong. 

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 23 παιδιά.

Σύμφωνα με το BBC, o δράστης πυροβόλησε και μαχαίρωσε ανήλικους μαθητές, αλλά και ενήλικους που βρίσκονταν στον χώρο.

Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο υπάρχουν αναφορές στα  τοπικά ΜΜΕ ότι είχε απολυθεί πρόσφατα για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών.


Ο φερόμενος ως δράστης είχε σκοτώσει τη σύζυγο και το παιδί του και αυτοκτόνησε

Ο φερόμενος ως δράστης είναι πρώην αστυνομικός. 

Αξιωματικός της αστυνομίας επιβεβαίωσε επίσης στο Reuters, ότι ο ένοπλος σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, το AFP, αλλά και ταϊλανδέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ένοπλος της επίθεσης με πυρά σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο φερόμενος ως δράστης αναφερόταν ότι σκότωσε επίσης τη σύζυγο και το παιδί του.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είχε ζητήσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν δράση και να συλλάβουν τον δράστη, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι το περιστατικό έγινε σε παιδικό σταθμό στη Νονγκ Μπούα Λάμπου.

Περιστατικά πυροβολισμών στην Ταϊλάνδη

Το ποσοστό οπλοκατοχής στη Ταϊλάνδη είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και τα επίσημα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τον πολύ υψηλό αριθμό παράνομων όπλων.

Τα περιστατικά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια. Ωστόσο το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες