Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να ενισχυθεί η ασφάλεια της γέφυρας που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία καθώς και των υποδομών που εφοδιάζουν με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο τη χερσόνησο αυτή, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Σε διάταγμα που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα, ο Πούτιν αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας FSB θα αναλάβει να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας.

Βίντεο από το σημείο της έκρηξης - Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία

Βίντεο από το σημείο της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας, όπυ διεξάγονται οι έρευνες από τις ρωσικές υπηρεσίες, έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα, ενώ λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε μερικώς η κίνηση των οχημάτων, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία η λωρίδα που δεν υπέστη καταστροφές.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες, οι ζημιές στη γέφυρα είναι εκτεταμένες. Ο ένας οδικός διάδρομος της γέφυρας καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού και έπεσε στη θάλασσα, ενώ ζημιές, αλλά σαφώς μικρότερες, υπάρχουν και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ακολουθεί το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα:



Τουλάχιστον τρεις νεκροί από την έκρηξη

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας στο Στενό του Κερτς, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η ταυτότητα του οδηγού του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας έχει ταυτοποιηθεί, ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή.

Βίντεο που φέρεται να δείχνει το φορτηγό - βόμβα που εξερράγη στη γέφυρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο μέλη των ρωσικών αρχών εξετάζουν την καρότσα του φορτηγού, ενώ στο σημείο υπάρχουν ένστολοι. Λίγο αργότερα, το φορτηγό φεύγει.