Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλλας, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δημοσίευσαν ένα βίντεο από το συνοριακό πέρασμα της Νάρβα μεταξύ Εσθονίας και Ρωσίας. Στο απόσπασμα, η φον ντερ Λάιεν λέει:

«Είμαι συγκλονισμένη και αποτροπιασμένη από την άγρια επίθεση στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Η Ρωσία για άλλη μια φορά έδειξε στον κόσμο τι πρεσβεύει -είναι ο τρόμος και η βαρβαρότητα. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Θρηνούμε για τα θύματα και στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους Ουκρανούς φίλους μας. Ξέρω ότι οι Ουκρανοί δεν θα τρομοκρατηθούν και γνωρίζουν ότι θα σταθούμε δίπλα τους όσο χρειαστεί».

Στη συνέχεια η Κάλας πρόσθεσε:

«Στεκόμαστε εδώ στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο βάθος η Ρωσία. Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα σε όλους τους Ουκρανούς: σας υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι σίγουρα να παραδώσουμε αεράμυνα από την πλευρά των συμμάχων, έτσι ώστε οι Ουκρανοί να προστατεύσουν τις πόλεις τους, τους αμάχους τους. Γιατί η Ρωσία σίγουρα κλιμακώνει για να βλάψει τους αμάχους. Είμαστε με τα θύματα. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας».