Ένα απροσδόκητο σκηνικό εκτυλίχθηκε το Σάββατο στην Συρία, όταν στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας είχαν μια… απρόσμενη συνάντηση.

Αμερικανοί και Ρώσοι στρατιώτες αντάλλαξαν φιλικούς χαιρετισμούς και πόζαραν μαζί για φωτογραφίες σε έναν αυτοκινητόδρομο της βορειοανατολικής Συρίας σε μια σπάνια επίδειξη «ευγένειας» μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεων.

Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και η Μόσχα έχουν στρατεύματα στο έδαφος στη Συρία που υποστηρίζουν τις αντίπαλες πλευρές του πολέμου που έχει ρημάξει τη χώρα της Μέσης Ανατολής από το 2011. Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 έχει επιδεινώσει τις γεωπολιτικές εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όμως, το πρωί του Σαββάτου, διαδρομές περιπολίας των ΗΠΑ και της Ρωσίας διασταυρώθηκαν σε ένα κοίτασμα πετρελαίου κοντά στην πόλη Qahtaniyah στη βορειοανατολική επαρχία Hassakeh, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν, αλλά ήταν η πρώτη φορά που σταμάτησαν και κατέβηκαν από τις αυτοκινητοπομπές για να χαιρετηθούν.

Με πληροφορίες από France24