Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης -εκτός των άλλων- έχει ξεσηκώσει στην Τουρκία η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Λιβύη για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

 Ο Aμντουραχμάν Μπιλγκτίς, συντονιστής Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικών Ασφαλείας του κόμματος DEVA (Μπαμπατζάν), δήλωσε ότι η (τουρκική) κυβέρνηση υποστηρίζει πως το περιεχόμενο της συμφωνίας επικυρώθηκε και από τον ΟΗΕ, ενώ δεν είναι έτσι. «Εδώ μιλάμε για μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών».

 «Με τη νέα συμφωνία λέμε πως θα κάνουμε εξορύξεις αερίου και πετρελαίου στις ακτές στα ανοιχτά της Λιβύης, στις περιοχές θαλάσσιων περιοχών ευθύνης.  Ωραία, να το κάνουμε. Όμως η Ελλάδα με την Αίγυπτο έχουν υπογράψει μια συμφωνία καθορισμού περιοχών θαλάσσιων περιοχών ευθύνης κι όπως ξέρουμε, σημεία που οι δύο συμφωνίες εφάπτονται. Κι αν εσείς συνεχίσετε τις εργασίες σημαίνει πως λέτε πως δεν αναγνωρίζετε τη συμφωνία των άλλων. Και ο υπουργός Εξωτερικών μας είπε: ποιον ενδιαφέρει τι μας νοιάζει. Ε αυτό το ύφος έχει πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπολίτευσης.