Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η συνομιλία των δύο, όπως είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, έγινε λόγω των πυραυλικών επιθέσεων σε κάποιες πόλεις της χώρας που πλήττεται από την εισβολή της Ρωσίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Ζελένσκι έκανε ανάρτηση στο telegram, με την οποία σχολίασε ότι «αυτή (σημ. η αντιαεροπορική άμυνα) είναι η ύψιστη προτεραιότητα στην αμυντική συνεργασία μας».
Joe_Biden

Ο Τζο Μπάιντεν, βεβαίως, είχε καταδικάσει, μέσα στην ημέρα και πριν συνομιλήσει με τον ομόλογό του, τη ρωσική επίθεση μέσω ανακοίνωσης: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Κίεβο. Αυτές οι επιθέσεις σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους, ενώ κατέστρεψαν μη στρατιωτικούς στόχους. Καταδεικνύεται για ακόμη μια φορά η απόλυτη βαρβαρότητα του παράνομου πολέμου του κ. Πούτιν εναντίον του λαού της Ουκρανίας».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των ΗΠΑ, στις κυρώσεις κατά της Μόσχας προστίθενται τα 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια με τα οποία έχουν ενισχύσει στρατιωτικά, και από την άποψη του εξοπλισμού, την Ουκρανία.