Ο Τούρκους πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη στο Καζακστάν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα ανέφερε τουρκική πηγή στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σημειώνεται πως η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν, η πρώτη του Ρώσου προέδρου με ηγέτη άλλης χώρας μετά το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων την Δευτέρα, στην Ουκρανία, θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Διάσκεψης των Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS).

Τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, ανέφερε ότι σε αυτή θα συζητηθεί η πρόταση της Τουρκίας για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και χώρες της Δύσης.

H ανακοίνωση της συνάντησης Ερντογάν-Πούτιν έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η χώρα του απευθύνει έκκληση για μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός τονίζοντας ότι οι Ρωσία και Ουκρανία απομακρύνονται από τη διπλωματία όσο ο πόλεμος συνεχίζεται.

«Μια κατάπαυση του πυρός πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν. Όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης