Ήδη έχει εξυφανθεί το… έργο στη Ρωσία και αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πάει στο Μπαλί της Ινδονησίας για την G20 που θα γίνει τον Νοέμβριο.

Ο σύμβουλος του Πούτιν στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσακόφ, είπε ότι «ένας μεγάλος αριθμός διεθνών φόρουμ έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο», εξισώνοντας τη σημασία της G20 με τα υπόλοιπα φόρουμ. Πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «αν ρωτάτε για την G20, τότε υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος πριν από την G20, καθώς και πριν από άλλα φόρουμ - θα περιμένουμε και θα δούμε», τόνισε ο Ουσακόφ.

Υπό το πρίσμα της παρουσίας του Πούτιν στο Μπαλί, στις 15 και 16 του επόμενου μήνα, απάντησε στην ερώτηση για το αν θα τον συναντούσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Είπε ότι δεν βλέπει κάποιο λόγο για να συζητήσει μαζί του, αλλά στο CNN συμπλήρωσε ότι «θα εξαρτηθεί συγκεκριμένα από το θέμα για το οποίο θα θέλει να μιλήσει». Το θέμα στο οποίο αναφέρεται είναι η Μπρίτνεϊ Γκράινερ, παίκτρια του μπάσκετ στο WNBA και δις «χρυσή» ολυμπιονίκης με τις ΗΠΑ (2012, 2016), η οποία κρατείται από τις 17 Φεβρουαρίου, μία εβδομάδα πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις φυλακές της Μόσχας.

Κατά τα άλλα, «δεν βλέπω κανένα σκεπτικό να συναντηθώ μαζί του τώρα». Όταν ο Ουσακόφ κλήθηκε να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, χρησιμοποίησε τη γλώσσα της… διπλωματικής ειρήνης: «Μπορώ να πω ότι η Ρωσία, εμείς, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τις διαπραγματεύσεις και οποιεσδήποτε χρήσιμες διεθνείς επαφές. Ποτέ δεν αγνοούμε όταν μας τείνουν το χέρι σε χειραψία. Αλλά αν νιώσουμε, καταλάβουμε ότι ένας εταίρος δεν θέλει να συναντηθούμε για τον έναν ή τον άλλον λόγο, τότε δεν του το επιβάλλουμε».