Ένα ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε να πλέει στην επιφάνεια της θάλασσας στα ανοιχτά των ακτών της Βρετάνης στα τέλη Σεπτεμβρίου, και συνοδεύτηκε από το γαλλικά πολεμικά σκάφη γνωστοποίησε σήμερα Παρασκευή το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό με ανάρτηση στο Twitter.

Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι βρετανικά και ισπανικά πολεμικά πλοία επίσης συμμετείχαν στην παρακολούθηση των κινήσεων του υποβρυχίου.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε νωρίτερα ότι οποιαδήποτε απευθείας σύγκρουση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με την Ρωσία θα οδηγούσε σε μια "παγκόσμια καταστροφή".

«Ελπίζω ότι εκείνοι που το λένε αυτό είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες» διεμήνυσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα

Ο Πούτιν δήλωσε πως δεν υπάρχει ανάγκη «άμεσα» για νέα «μαζικά» πλήγματα στην Ουκρανία, ούτε επέκταση της επιστράτευσης που διέταξε πριν από τρεις εβδομάδες για να αντιμετωπίσει τις αποτυχίες του στρατού του, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να καταστρέψει την Ουκρανία.

Η Γαλλία δεν θα χτυπήσει με πυρηνικά τη Ρωσία αν η Ουκρανία δεχθεί πυρηνική επίθεση από τη Μόσχα ξεκαθάρισε πάντως αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Το δόγμα μας βασίζεται στα θεμελιώδη συμφέροντα του έθνους. Καθορίζονται ξεκάθαρα και δεν θα επηρεάζονταν καθόλου άμεσα εάν, για παράδειγμα, γινόταν μια βαλλιστική πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία, στην περιοχή», είπε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό France 2 αργά την Τετάρτη.