Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι εντός της εβδομάδας τουλάχιστον εκατό μέλη των Συντηρητικών θα κινήσουν διαδικασίες για να αποπέμψουν την Λιζ Τρας από τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, επισημαίνοντάς της ότι «ο χρόνος της τέλειωσε».

Τα εκατό και πλέον μέλη των Τορις, τα οποία ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρητικού Κόμματος, φέρονται να ετοιμάζονται να επιδώσουν επιστολές με τις οποίες θα εκφράζουν τη δυσπιστία τους προς την  πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Οι επιστολές αυτές, σύμφωνα με την Daily Mail, θα έχουν ως παραλήπτη τον Γκρέιαμ Μπρέιντι, τον επικεφαλής της επιτροπής των Τόρις που οργανώνει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη της ή του ηγέτη της παράταξης.

Σύμφωνα με τις πηγές της Daily Mail, οι εκατό και πλέον βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος θα καλέσουν τον κ. Γκρέιαμ Μπρέιντι να πει στην Λιζ Τρας ότι «ο χρόνος της τέλειωσε» ή να αλλάξει τους κομματικούς κανόνες ώστε να επιτραπεί άμεσα η διεξαγωγή διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην ηγεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της επιτροπής των Τόρις που οργανώνει τις εσωκομματικές διαδικασίες Γκρέιαμ Μπρέιντι εναντιώνεται στην πρωτοβουλία, επιχειρηματολογώντας πως η πρωθυπουργός Λιζ Τρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αξίζουν να τους δοθεί μια ευκαιρία να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους για την οικονομία ανακοινώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό την 31η Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα «The Times» από την πλευρά της σε δημοσίευμα της Κυριακής ανέφερε πως κάποιοι κοινοβουλευτικοί διεξάγουν μυστικές συνομιλίες για την αντικατάσταση της Λίζ Τρας.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, που ανέλαβε την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της κυβέρνησης μόλις τον περασμένο μήνα, υποσχόμενη να μειώσει τους φόρους, μάχεται για την πολιτική της επιβίωση μετά την άτακτη εγκατάλειψη τμημάτων-κλειδιών του προγράμματός της.

 Η χαοτική διαχείριση της οικονομίας κλιμάκωσε τη δυσαρέσκεια στο κόμμα της, που φέρεται να βρίσκεται πολύ πίσω από τους Εργατικούς (την αξιωματική αντιπολίτευση) σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η Βρετανία, που παραμένει βυθισμένη σε πολιτική κρίση, γνώρισε τρεις πρωθυπουργούς μετά το Brexit, την αποχώρησή της από την ΕΕ, το 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ