Η σουηδική εφημερίδα Expressen έδωσε στη δημοσιότητα αποκλειστικές φωτογραφίες από τον κατεστραμμένο αγωγό Nord Stream 1, όπου δείχνει – μεταξύ άλλων – το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη στον μεγάλο αγωγό.

Πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται 80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στη Βαλτική, ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες καταστράφηκαν αρκετά μέτρα από τον αγωγό Nord Stream. Οι ειδικοί εικάζουν ότι από την έκρηξη έχουν καταστραφεί πάνω από 50 μέτρα της γραμμής του αγωγού.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Expressen.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ποιοι ευθύνονται για το σαμποτάζ στον Nord Stream, ενώ οι εμπλεκόμενες χώρες έχουν αρκεστεί σε ένα παιχνίδι αλληλοκατηγοριών.

Δείτε ένα απόσπασμα από συγκεκριμένο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική εφημερίδα Expressen:

Första bilderna från Nord Stream-läckan

• Första bilderna från Nord Stream-läckan på Östersjöns botten – 50 meter rör är borta. • Liselotte, 25, från Timrå fortsatt försvunnen. • Ulf Kristersson avger sin regeringsförklaring 09.30.

Δημοσιεύτηκε από Expressen στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022

Η αστυνομία της Δανίας επιβεβαιώνει τις εκρήξεις

Μια προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγούς αερίου Nord Stream στο δανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας έδειξε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Η περαιτέρω έρευνα για τις διαρροές που διαπιστώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας θα γίνουν από κοινού από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης και την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.

«Εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθεί η διεθνής συνεργασία, για παράδειγμα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες», ανέφερε η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.