Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, με τη ρωσική επιθετικότητα να κλιμακώνεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ώρες.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νέα επίθεση από τα ρωσικά πλήγματα που είχαν στόχο ουσιαστικής σημασίας υποδομές στο Κίεβο και προκάλεσαν διακοπές της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης στη μία όχθη της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική εισαγγελία, ενώ η ουκρανική προεδρία χαρακτήρισε «κρίσιμη» την κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον μιας ενεργειακής εγκατάστασης στην αριστερή όχθη της πρωτεύουσας Κιέβου: σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε», επισήμανε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική εισαγγελία.


Από την ουκρανική προεδρία ανακοινώθηκε εξάλλου σήμερα πως η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «κρίσιμη», μετά τα ρωσικά πλήγματα των τελευταίων ημερών σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας, καθώς προκαλούνται σημαντικές διακοπές της ηλεκτροδότησης, την ώρα που ο χειμώνας πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

«Η κατάσταση είναι τώρα κρίσιμη σε όλη τη χώρα, επειδή οι περιφέρειές μας εξαρτώνται η μία από την άλλη», δήλωσε στην τηλεόραση ο αξιωματούχος της προεδρίας Κίριλο Τιμοσένκο, προσθέτοντας πως είναι «απαραίτητο όλη η χώρα να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τη θέρμανση».



Πέντε οι νεκροί από την επίθεση στην πολυκατοικία

Τον εντοπισμό μιας ακόμα σορού, της πέμπτης, στα ερείπια κτιριακού συγκροτήματος στο Κίεβο, μετά τη ρωσική επίθεση με drones καμικάζι, ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

«Κάτω από τα ερείπια του κτιρίου στο κέντρο της πρωτεύουσας, που χτυπήθηκε από ρωσικό drone καμικάζι χθες το πρωί, ανασύρθηκε η σορός ενός ακόμη νεκρού κατοίκου - μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Αυτό είναι ήδη το πέμπτο θύμα της βάρβαρης επίθεσης της Ρωσίας στην πρωτεύουσα στις 17 Οκτωβρίου», σημείωσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο σπίτι βρίσκονται σε εξέλιξη (…) τα υπολείμματα της οικοδομής απομακρύνονται», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Δευτέρα οι πρώτες σοροί που βρέθηκαν ανήκαν στα μέλη της ίδιας οικογένειας.