Μετά το θάνατο 131 οπαδών και τα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Αρέμα με την Περσεμπάγια στο στάδιο Καντζουρουχάν της Ινδονησίας, ο πρόεδρο της χώρας πήρε την απόφαση για κατεδάφιση του γηπέδου.

Μετά και την πρόσφατη συνάντηση με τον επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στην Τζακάρτα, ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουϊντόντο, δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και προχωρά σε στοχευμένες  κινήσεις για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου στη χώρα του.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, ο Ουϊντόντο έδωσε χθες (18.10) εντολή να κατεδαφιστεί το συγκεκριμένο γήπεδο, ενώ ζήτησε να ελεγχθούν όλα τα γήπεδα και να γίνει αναπροσαρμογή στους κανονισμούς λειτουργίας τους.

Για τα αίτια

Ο Ουϊντόντο ζήτησε τη βοήθεια της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να λυθούν τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο της Ινδονησίας, ενώ έχει διατάξει να επιταχυνθεί η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας. Από την πλευρά του ο Ινφαντίνο δήλωσε πως η FIFA θα βοηθήσει τη χώρα να λύσει τα προβλήματα της στο ποδόσφαιρο άμεσα, ώστε να είναι έτοιμη να διοργανώσει τον επόμενο χρόνο το Μουντιάλ για παίκτες κάτω των 20 ετών.