Η Tesla θα λανσάρει στα τέλη του έτους την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση αυτόνομης οδήγησης, σε πρώτη φάση όμως οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα επιτρέπουν την κίνηση των οχημάτων χωρίς κάποιον στο τιμόνι, αναγνωρίζει ο Έλον Μασκ.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων προσφέρει σήμερα το προαιρετικό πακέτο Full Self Driving (FSD) που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρκάρει και να αλλάζει λωρίδες στον αυτοκινητόδρομο αυτόνομα. Το FSD, με τιμή 15.000 δολαρίων, αναβαθμίζει την στάνταρτ λειτουργία Autopilot, με την οποία το όχημα αναλαμβάνει να χειρίζεται το τιμόνι, να επιταχύνει και να επιβραδύνει σε αυτοκινητοδρόμους με διαγράμμιση.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η επίβλεψη του οδηγού, η οποία θα παραμείνει νομική απαίτηση μέχρι να υπάρξει ειδική άδεια των ρυθμιστικών αρχών.

Την Τετάρτη, ο Μασκ ενημέρωσε τους επενδυτές ότι στα τέλη της χρονιάς οι χρήστες του FSD θα λάβουν ενημέρωση λογισμικού που θα απαιτεί ακόμα λιγότερες παρεμβάσεις του οδηγού.

«Το αυτοκίνητο θα μπορεί να σε πηγαίνει από το σπίτι στη δουλειά, στο σπίτι των φίλων σας και στο παντοπωλείο χωρίς να χρειαστεί να αγγίξετε το τιμόνι» υποστήριξε.

«Το εάν θα έχει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών είναι διαφορετικό ζήτημα. Δεν θα έχει την έγκριση εκείνη τη στιγμή» παραδέχτηκε.