Ένα μικρό κορίτσι πέθανε όταν ποδοπατήθηκε από καμηλοπάρδαλη σε πάρκο στη Νότια Αφρική ενώ η μητέρα της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το 16 μηνών κοριτσάκι έμενε με τη μητέρα του στο πολυτελές Πάρκο Kuleni στην επαρχία KwaZulu-Natal.

Η αστυνομία είπε στο BBC ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς συνέβη το δυστύχημα αν και ελάχιστες λεπτομέρειες είναι γνωστές.

Σημειώνεται δε, ότι δεν είναι συνηθισμένο για τις καμηλοπαρδάλεις να επιτίθενται σε ανθρώπους και πρόκειται για ζώα που συνήθως υπάρχουν σε αντίστοιχα πάρκα της Νοτίου Αφρικής.

«Το παιδί μεταφέρθηκε στην πλησιέστερη ιατρική αίθουσα όπου και πέθανε», είπε στο BBC ο υπολοχαγός της αστυνομίας Nqobile Madlala.

Δεν είναι σαφές πού ακριβώς συνέβη το δυστύχημα. Το πάρκο διαθέτει 14 καταλύματα και το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη.

Ένας από τους διευθυντές σε αυτά τα πολυτελή καταλύματα δεν ήταν πρόθυμος να μιλήσει κάνοντας λόγο για «ευαίσθητο θέμα».

Το πάρκο βρίσκεται 16 χιλιόμετρα έξω από το Hluhluwe στο KwaZulu-Natal, μια επαρχία δημοφιλής σε ντόπιους και τουρίστες.

Στο site του, το πάρκο αναφέρει ότι οι επισκέπτες μπορούν «να απολαύσουν συναντήσεις από κοντά με τα ζώα ενώ περπατούν ή κάνουν ποδήλατο στα πολυάριθμα μονοπάτια του».

Οι καμηλοπαρδάλεις είναι τα ψηλότερα θηλαστικά στον κόσμο και συνήθως δεν είναι επιθετικές. Τα θηλυκά ωστόσο, μπορεί να γίνουν επιθετικά όταν προστατεύουν τα μωρά τους.

Το 2018, η γυναίκα και ο γιος του Βρετανού επιστήμονα Σαμ Γουίλιαμ ποδοπατήθηκαν από μια καμηλοπάρδαλη στο Blyde Wildlife Estate στη Νότια Αφρική.

Οι δυο τους νοσηλεύτηκαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ και ανάρρωσαν.

Με πληροφορίες από BBC