Για χαλαρό τρέξιμο με μαύρο κολάν, αθλητικά και ένα πράσινο φωσφοριζέ μπλουζάκι βγήκε σήμερα η χαμογελαστή Λιζ Τρας, μια ημέρα μετά την παραίτησή της από την πρωθυπουργία της Βρετανίας, 44 ημέρες μετά την εκλογή της στη θέση αυτή.

Δεν έχει έγνοιες, αναφέρει ο βρετανικός Τύπος και πώς να έχει, αφού σύμφωνα με τα βρετανικά ταμπλόιντ, η απερχόμενη πρωθυπουργός δικαιούται πλέον να λαμβάνει μισθό, ύψους 115 χιλιάδων λιρών το χρόνο.

Σε αυτά προστίθενται και οι 84.000 λίρες τον χρόνο ως βουλευτική αποζημίωση, για σο διάστημα θα παραμένει βουλευτής στην περιφέρεια Σάουθ Γουέστ Νόρφολκ.

Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, η πιο βραχύβια πρωθυπουργός στη Βρετανίας, δικαιούται να διεκδικήσει το ποσό των 115.000 λιρών ετησίως, μέσω του λεγόμενου επιδόματος δημοσίων δασμών (PDCA).

Το επίδομα αυτό επιτρέπει στους πρώην ηγέτες της γηραιάς Αλβιώνας να διεκδικούν χρήματα για το κόστος διατήρησης των δραστηριοτήτων τους στη δημόσια ζωή.

Η Λιζ Τρας γίνεται η έκτη εν ζωή πρώην πρωθυπουργός στη Βρετανία που δικαιούται να διεκδικήσει το ποσό μέσω αυτού του συστήματος, γεγονός που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, καταβάλλοντας πάνω από 700.000 λίρες ετησίως στους πρώην πρωθυπουργούς.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, η πρώην πρωθυπουργός αθλήθηκε στο ομιχλώδες Λονδίνο.

Η Τρας θα παραμείνει στο Νο 10 έως ότου ανακοινωθεί ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών.