Αντίστροφη μέτρηση για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία.  Η Τζόρτζια Μελόνι θα μεταβεί στις 5:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο Κηρινάλιο για να λάβει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρελα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

 Αν η Μελόνι κάνει δεκτή «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή, θα μπορούσε να παραδώσει στον Ματαρέλα ακόμη και σήμερα τον πλήρη κατάλογο των υπουργών της και η νέα κυβέρνηση να ορκιστεί μέσα στο σαββατοκύριακο.

 Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της συμμαχίας συναντήθηκαν με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Η αντιπροσωπεία που μετέβη στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο ήταν δωδεκαμελής με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι, τον Ματέο Σαλβίνι και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 «Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφερθήκαμε στην ανάγκη να εξασφαλιστεί μια νέα κυβέρνηση για την χώρα όσο πιο σύντομα γίνεται, λόγω και των ουσιαστικών αναγκών, σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.

 Όλη η συμμαχία μας παρουσιάσθηκε ενωμένη και δεν είναι τυχαίο. Εκφραστήκαμε όλοι ομόφωνα και υποδείξαμε την υποφαινόμενη ως υποψήφια για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

 Αναμένουμε τις αποφάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο και ευχαριστούμε, και κάνουμε γνωστό ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα» ανέφερε η Τζόρτζια Μελόνι στο τέλος της συνάντησης.