Τι κοινό θα μπορούσαν να έχουν Ουίνστον Τσόρτσιλ, Χάρολντ Ουίλσον και Μπόρις Τζόνσον; Αρχικά όχι πολλά, θα μπορούσε να πει κανείς, ωστόσο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Γιάννη Α. Πολίτη, στο protothema.gr, εάν ο Μπόρις Τζόνσον εκλεγεί για… δεύτερη φορά στην ηγεσία της Βρετανίας, τότε θα είναι ο τρίτος πολιτικός που τα καταφέρνει μετά τους δύο προαναφερθέντες.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας επιστρέφει στο Λονδίνο από τις διακοπές του στην Καραϊβική πληθαίνουν τα στελέχη του Συντηρητικού κόμματος που τάσσονται υπέρ της επαναφοράς του μόλις δύο μήνες μετά την εκδίωξή του από την Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ υπάρχουν και άλλοι που δεν πετούν τη σκούφια τους για ένα τέτοιο come back.

Ένας από αυτούς που τάσσονται υπέρ της επιστροφής Τζόνσον είναι και ο … πατέρας του, Στάνλει. Ειδικότερα, ο πατέρας του Στάνλεϊ - σε αντίθεση με τις δηλώσεις της Ρέιτσελ Τζόνσον -μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Good morning Britain» και μεταξύ άλλων  δήλωσε πως ο γιος του έχει αφήσει στη μέση μια δουλειά που πρέπει να ολοκληρωθεί.  Σύμφωνα με τον κ. Τζόνσον αυτή θα μπορούσε να είναι η «στιγμή» της επιστροφής του για να σώσει ότι μπορεί από το καταστροφικό πέρασμα της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Όμως εντελώς διαφορετική άποψη με τον Στάνλεϊ Τζόνσον έχει ο πρώην γιατρός του Μπόρις. Ο λόγος για τον Γουίλ Γουόλντεν ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Τζόνσον μπορεί να μισεί την ήττα ωστόσο εάν δεν έχει τις 100 υπογραφές δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία και θα το κάνει μόνο εάν πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει την ψήφο των μελών του κόμματος.



 Δύσκολη η επιλογή Τζόνσον

 Πολλοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η επιστροφή του «Μεσσία» Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ για το Συντηρητικό κόμμα. Και αυτό δhttps://www.parapolitika.gr/tag/mporis-tzonson/ιότι πολλοί βουλευτές των Τόρις δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Bojo.

 Ένας εξ αυτών είναι ο Κρίσπιν Μπλαντ ο οποίος αν και κατά το παρελθόν υπήρξε υπέρμαχος του τώρα φαίνεται ότι βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Μιλώντας στο Sky News ανέφερε ότι ο κ. Τζόνσον είναι «αδύναμη προσωπικότητα» αλλά διαθέτει ένα «εκπληκτικό σύνολο δεξιοτήτων». Δεν νομίζω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο πρώην υπουργός στο Sky News.

 Παράλληλα μία επανοδος του Τζόνσον θα μπορούσε να φέρει παραιτήσεις κεντρώων βουλευτών ως ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς τον θεωρούν ανίκανο να ηγηθεί του κόμματος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάμερ να ζητήσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Άλλο στέλεχος των Τόρις τον παρότρυνε να επιστρέψει... στην παραλία, ενώ άλλο χαρακτήρισε «τρέλα» την επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα.