Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
biden_skandalo
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα θητεία «προτίθεται« να διεκδικήσει ο 80αρης Μπάιντεν στις εκλογές του 2024

«Δεν έχω λάβει ακόμη επίσημα την απόφαση, αλλά αυτή είναι η πρόθεσή μου. Η πρόθεσή μου είναι να κατέβω εκ νέου υποψήφιος και έχουμε χρόνο για αυτή την απόφαση», δήλωσε ο Μπάιντεν

Ο  πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που κλείνει τα 80 τον ερχόμενο μήνα, επιβεβαίωσε χθες ότι έχει την «πρόθεση» να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στις προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά όπως είπε, δεν έχει λάβει ακόμη την επίσημη απόφαση .

Ερωτηθείς σχετικά από το δίκτυο MSNBC ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, είπε ότι δεν έχει επισημοποιήσει ακόμη την απόφασή του γιατί από τη στιγμή που θα την ανακοινώσει «θα πρέπει να συμπεριφέρομαι ως υποψήφιος». «Δεν έχω λάβει ακόμη επίσημα την απόφαση, αλλά αυτή είναι η πρόθεσή μου. Η πρόθεσή μου είναι να κατέβω εκ νέου υποψήφιος και έχουμε χρόνο για αυτή την απόφαση», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν θα γιορτάσει στις 20 Νοεμβρίου τα 80ά γενέθλιά του

Ερωτηθείς αν η σύζυγός του και πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, βλέπει με θετικό μάτι μια νέα υποψηφιότητά του, ο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά. «Η γυναίκα μου θεωρεί ότι κάνουμε κάτι σημαντικό κι ότι δεν πρέπει να το παρατήσω», είπε μετά από μια σύντομη παύση.

Ο Μπάιντεν έχει ήδη ανακοινώσει από τον περασμένο μήνα αν και με υπεκφυγές την «πρόθεσή» του να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Ο γηραιότερος πρόεδρος που εξελέγη ποτέ στις ΗΠΑ θα γιορτάσει τα 80ά γενέθλιά του στις 20 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση επανεκλογής του θα είναι 82 ετών στην έναρξη της θητείας του και 86 κατά τη λήξη της.

Οι ενδιάμεσες εκλογές το επόμενο τεστ για τον Μπάιντεν

Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του Μπάιντεν και των συχνών αμήχανων στιγμών του, διατυπώνονται συχνά ερωτηματικά για τις προοπτικές μιας νέας υποψηφιότητάς του. Προς το παρόν ο ίδιος και το κόμμα του έχουν μπροστά τους τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ένα παραδοσιακά δύσκολο εμπόδιο για τους ενοίκους του Λευκού Οίκου.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές, αρκετοί κάνουν εκστρατεία επιμένοντας στον ψευδή ισχυρισμό ότι ο Μπάιντεν «έκλεψε» τη νίκη στις προεδρικές του 2020 από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φλερτάρει ολοένα και πιο ανοικτά με την ιδέα να κατεβεί υποψήφιος σε δύο χρόνια.