Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σοϊγκού, για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις «βρώμικες βόμβες» του Κιέβου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ο Σεργκέι Σοϊγκού επανέλαβε στον Χουλουσί Ακάρ τις ανησυχίες που εξέφρασε νωρίτερα σήμερα, στο Γάλλο ομόλογό του για το ενδεχόμενο χρήσης μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία ώστε να κλιμακωθεί ο πόλεμος.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν παρουσίασε κάποιες αποδείξεις για να υποστηρίξει τον παραπάνω ισχυρισμό. Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του συνέχισαν τις επιθέσεις κατά ενεργειακών και στρατιωτικών υποδομών το τελευταίο 24ωρο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης, ότι κατέστρεψε μία μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Τσερκάσι που βρίσκεται στην Κεντρική Ουκρανία, ενώ απέκρουσε ουκρανικές αντεπιθέσεις, κατά μήκος της πρώτης γραμμής των συγκρούσεων στις νότιες και ανατολικές ουκρανικές περιοχές. Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να διασταυρώσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς αυτούς.