Eίναι ο πρώτος μη λευκός πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο πρώτος ινδουιστής και ο πιο πλούσιος -μακράν- όλων. Αλλά είναι και ο πιο κοντός πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και με εξαίρεση δύο από τις τρεις γυναίκες που διετέλεσαν πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας. Συγκαταλέγεται επίσης, σημειώνει η «Daily Mail», στο κλαμπ των κοντών ηγετών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Ρίσι Σούνακ έχει ύψος 1,70 μ. και έτσι είναι ο πιο κοντός άνδρας ένοικος του Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Με ύψος 1,68 μ., ο σερ Ουίνστον ήταν κοντύτερος από τον Σούνακ, ο οποίος τώρα εντάσσεται στο «κλαμπ των Ευρωπαίων ηγετών κάτω των 1,75 μ.».

Τι ύψος έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες;

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει ύψος 1,73 μ., ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς έχει ύψος 1,70 μ. και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι μόνο λίγο ψηλότερος από τον Γερμανό ομόλογό του, με ύψος λίγο πάνω από το 1,70 μ.

Ο Σούνακ, πάντως, σημειώνει η «Daily Mail» είναι σίγουρα ψηλότερος από ό,τι ήταν ο... Ναπολέων Βοναπάρτης.

Ενώ ο Ναπολέων πιστεύεται ότι είχε μέσο ύψος για την εποχή του -περίπου 1,68 μ.-, η αντίληψη ότι ήταν κοντός εμπεδώθηκε στη συλλογική συνείδηση από τον διάσημο Άγγλο σκιτσογράφο James Gillray.

Η «Daily Mail» σχολιάζει και τα ύψη άλλων ηγετών, οι οποίοι βλέπουν... τον κόσμο με υψηλότερο αέρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ύψος 1,82 μ., ενώ ο Τζάστιν Τριντό του Καναδά είναι 1,88 μ. και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είναι 1,93 μ.

Το ύψος του Πούτιν, του Κιμ Γιονγκ Ουν και των Βρετανών πρωθυπουργών

Στο κλαμπ των... κοντών βρίσκονται ο Βλαντίμιρ Πούτιν με ύψος 1,68 και ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με ύψος 1,60 μ.

Η προκάτοχος του Ρίσι Σούνακ στην πρωθυπουργία, Λιζ Τρας, έχει ύψος 1,67 μ., ενώ ο Μπόρις Τζόνσον έχει ύψος 1,75 μ.

Άλλοι πρωθυπουργοί των Τόρις ήταν επίσης ψηλότεροι από τον Ρίσι Σούνακ. Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι λίγο πάνω από 1,85 μ., ενώ η Τερέζα Μέι 1,72.

Οι πρώην πρωθυπουργοί των Εργατικών Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν είναι 1,83 και 1,80 μ. αντίστοιχα, ενώ η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν 1,65 μ. Ο διάδοχός της, Τζον Μέιτζορ, είναι 1,83.

Κλέβει στις φωτογραφίες ο Ρίσι Σούνακ

Όπως σχολιάζει η «Daily Mail», ο Σούνακ γνωρίζει ότι είναι... κοντός και είναι γνωστό ότι στις φωτογραφίες παίρνει πάντα κατάλληλες πόζες για να... κλέβει και να μην είναι εμφανές το πόσο κοντός είναι.

Σε μια φωτογραφία με την ομάδα του υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο Μάρτιο, φαίνεται στην κορυφή της σκάλας του αριθμού 11, με ψηλότερα μέλη της ομάδας του να στέκονται χαμηλότερα. Χθες, πάλι, εν μέσω πανηγυρισμών, ανέβηκε ένα σκαλί παραπάνω στη σκάλα που στεκόταν με τους συνεργάτες του, πανηγυρίζοντας την εκλογή του, με το Twitter να τρελαίνεται από τα πλάνα.