Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' φέρεται να έχει κάποια προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τη γαλλόφωνη «Le Matin». Μάλιστα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας τον φέρνει να είναι έτοιμος να καταρρεύσει, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ τον άφησε ακάλυπτο. 

Φαίνεται ότι ο Κάρολος περνά κρίση και οι μυημένοι στα της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία δεν μιλούν για ένα δυνατό χαρακτήρα, που δύναται να ξεπερνά τις κακοτοπιές. Δεν είναι έτοιμος ο 73χρονος Κάρολος για τη θέση του αρχηγού του βρετανικού κράτους, παρ' ότι προετοιμάζεται εδώ και πολλές δεκαετίες για αυτήν.«Πάσχει από κατάθλιψη και είπε στη γυναίκα του Καμίλα ότι η νέα του ζωή είναι πολύ δύσκολη για αυτόν. Είναι κουρασμένος και πανικόβλητος για το τι τον περιμένει ως βασιλιά», γράφουν τα Μέσα Ενημέρωσης.

charl

Όπως υποστηρίζει η «Le Matin», η βασιλεία του Καρόλου θα είναι μια από τις «συντομότερες των τελευταίων 200 ετών».

Αν και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι πληροφορίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη, ωστόσο επισημαίνει ότι το πρόβλημα υγείας του Καρόλου δεν είναι μόνο ψυχολογικής φύσης καθώς ο 73χρονος κληρονόμος του βρετανικού θρόνου εμφανίζεται με πρησμένα κόκκινα χέρια σε αρκετές φωτογραφίες.

«Τα κόκκινα και πρησμένα δάχτυλά του μπορεί να υποδηλώνουν οίδημα, που είναι σημάδι καρδιακής ανεπάρκειας», προειδοποιούν οι γιατροί. «Αν η καρδιά είναι αδύναμη, το αίμα δεν διοχετεύεται στα άκρα», εξηγούν.

Αρκετοί άνθρωποι στο Παλάτι λέγεται ότι ανησυχούν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει ήδη ενημερωθεί για την κατάσταση. «Οι γιατροί είπαν στον Γουίλιαμ να είναι έτοιμος. Η βασιλεία του Καρόλου θα είναι μια από τις συντομότερες των τελευταίων 200 ετών. Ακόμα και πριν από το θάνατο της βασίλισσας, η υγεία του ήταν ήδη ανησυχητική για τους ίδιους λόγους. Πράγματι, ήδη από το 2019, τα πρησμένα χέρια και τα δάχτυλά του ήταν πηγή ανησυχίας», σημειώνει το άρθρο.