Αναστάτωση στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας φαίνεται πως θα προκαλέσουν οι αποκαλύψεις της 58χρονης Γερμανίδας επιχειρηματία Κορίνα Λάρσεν, πρώην ερωμένης του Χουάν Κάρλος, η οποία ξεκινά μια σειρά podcast οκτώ επεισοδίων, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως η Λάρσεν, που πριν μερικούς μήνες, κατέθεσε μήνυση για παρενόχληση, απειλές και παρακολούθηση κατά του Ισπανού γαλαζοαίματου ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης και πρόκειται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη θυελλώδη σχέση της με τον πατέρα του βασιλιά Φελίπε.

Η σειρά των podcast υπό τον τίτλο «Corinna and the King» παρουσιάστηκε επίσημα στο Λονδίνο την Τρίτη, με το ισπανικό περιοδικό «Lecturas» να γράφει πως πρόκειται για ένα πικρό δώρο στα γενέθλια της επίτιμης βασίλισσας Σοφίας, η οποία έκλεισε τα 84 την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και καθόλη την διάρκεια του έγγαμου βίου της ανέχτηκε πολλές ερωτικές περιπέτειες του ζωηρού γαλαζοαίματου συζύγου της.

Σε κάθε επεισόδιο η Κορίνα, πρώην σύζυγος Γερμανού πρίγκιπα και μητέρα δύο παιδιών, επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη πτυχή της κοινής ζωής της με τον Χουάν Κάρλος.

Μεταξύ άλλων, περιγράφει τη γνωριμία τους, μιλάει για το εντυπωσιακό παλάτι «La Angorilla» στη Μαδρίτη, όπου είχε εγκατασταθεί ο τέως βασιλιάς από το 2008 μέχρι το 2012, μιλάει για τον χωρισμό του ζευγαριού και τέλος αναφέρεται στην παρενόχληση και τις απειλές για την ζωή της που είχε δεχτεί με εντολή του Χουάν Κάρλος από τον τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας.

«Μπορεί να βρεθείς νεκρή σε τούνελ, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα»

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς podcast, η Λάρσεν εξηγεί πως η σχέση με τον Ισπανό γαλαζοαίματο ξεκίνησε το 2004 σε κυνήγι όπου συμμετείχε ο Χουάν Κάρλος σε φάρμα της επαρχίας Καστίγια Λα Μάντσα και εκείνη είχε προσκληθεί ως ειδική για τα όπλα.

Η Κορίνα, μετά την περιγραφή της ρομαντικής της σχέσης της με τον βασιλιά, αναφέρεται στο «δώρο» ύψους 76 εκατ. δολαρίων από μέρους του και καταλήγει στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του και κατά του τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας, κατηγορώντας τους για παρενόχληση,απειλές κατά της ζωής της και για παρακολούθηση, που στόχο είχαν να επιστρέψει στον Χουάν Κάρλος τα χρήματα που της είχε δώσει.

«Ξύπνησα τα ξημερώματα και αισθάνθηκα πως κάποιος είναι δίπλα στο κρεβάτι μου, μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου. Αν δεν υπακούσεις αυτές τις εντολές, μπορεί να βρεθείς νεκρή σε τούνελ, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα», καταγγέλλει η Λάρσεν πως έτσι την απείλησε ο τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας, Φέλιξ Σανζ Ρόλνταν, ο οποίος την είχε επισκεφθεί στο Λονδίνο. Μάλιστα, η ίδια υποστηρίζει πως φοβήθηκε για τη ζωή της και επέστρεψε στο σπίτι της, στην Ελβετία.

Εκεί βρήκε ένα βιβλίο που αναφερόταν στον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και δέχτηκε ένα παράξενο τηλεφώνημα με απόκρυψη, στο οποίο της μίλησαν για κάποια τούνελ και εκείνη το συνδύασε με τον θάνατο της «πριγκίπισσας του λαού», η οποία έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 1997, μετά από τροχαίο σε τούνελ στο Παρίσι.

Τα podcast που αναμένεται να ταράξουν τη βασιλική οικογένεια θα συμπέσουν χρονικά με την έφεση των δικηγόρων του τέως βασιλιά στο Εφετείο του Λονδίνου, οι οποίοι όπως και πρωτόδικα ζητούν να μην δικαστεί ο Χουάν Κάρλος, καθώς έχει ασυλία ως τέως μονάρχης και μέλος βασιλικής οικογένειας, ένα αίτημα που στην αρχική δίκη δεν είχε γίνει δεκτό από τους Βρετανούς δικαστές.