Αμείωτη είναι η ένταση στις διαδηλώσεις στο Ιράν, μετά τη φερόμενη ως δολοφονία της Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου. Οι νεκροί υπολογίζονται στους 176 από εκείνη την ημέρα και οι συλληφθέντες είναι έτι περισσότεροι. Ένα θρησκευτικό έγκλημα σε αυτήν τη χώρα, όμως, αλλάζει τα δεδομένα κατά το δοκούν. 
 
Ο επικεφαλής ιερωμένος ενός τεμένους στην πόλη Ζαχεντάν, όπου ήδη έχουν χάσει τις ζωές τους 102 άνθρωποι, σκοτώθηκε από πυρά, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Μια ειδική ομάδα εργασίας έχει συσταθεί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών», δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, ο Αχμάντ Ταχερί.

Το Ζαχεντάν ήταν το σκηνικό μιας από τις πιο θανατηφόρες ημέρες κατά τη διάρκεια του κύματος διαδηλώσεων που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι διαδηλώσεις στο Ζαχεντάν ξεκίνησαν με αφορμή τις καταγγελίες για το βιασμό μιας 15χρονης από αστυνομικό, έναν αξιωματούχο ονόματι Εμπραχίμ Χουτσακζάι.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 66 ανθρώπους σε μια καταστολή εκεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, για το κάτωθι βίντεο οι ένοχοι δεν πρόκειται να αναζητηθούν.