Μετά τον σάλο που προκλήθηκε προ δύο μηνών για τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητα από πάρτι στα οποία συμμετείχε η Φινλανδή πρωθυπουργός, η Σάνα Μαρίν δικαιώθηκε από Ανεξάρτητη Αρχή.

Η Αρχή της χώρας έκρινε ότι πρόκειται για προσωπικές στιγμές και δεν συνιστούν αμέλεια καθήκοντος.

Η πρωθυπουργός είχε δεχθεί σκληρή κριτική για τους ξέφρενους χορούς με φίλες της εντός της οικίας της, αλλά και για το ότι σε ένα βίντεο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δύο φίλες της αντάλλαξαν φιλιά εντός του σπιτιού της, γυμνόστηθες, ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργός της χώρας είχε υποβληθεί σε τεστ ναρκωτικών, το οποίο είχε αρνητικό αποτέλεσμα.



Η Φινλανδή πρωθυπουργός, φανερά φορτισμένη, είχε πει για το περιστατικό: «Εχω κι εγώ ανάγκη από χαρά, διασκέδαση, φως μέσα στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε. Εστω κι αν αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες ή βίντεο τα οποία προσωπικά δεν ήθελα ούτε εγώ να δω, αλλά ούτε κι εσείς».


«Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση, εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών» είπε, με τρεμάμενη φωνή, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το κόμμα της, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), στην πόλη Λάχτι της νότιας Φινλανδίας.