H TikToker Κέιτι Σίγκμοντ έχει κάνει διάφορα «κόλπα» για τους followers της, από το να παίξει μπόουλινγκ με κολοκύθες μέχρι να ρίξει ψεύτικους τσιμεντόλιθους σε αυτοκίνητα. Αλλά η έμπνευσή της να παίξει γκολφ στο Grand Canyon την έβαλε σε μπελάδες.

Εξαιτίας αυτού του βίντεο, η Σίγκμοντ είναι τώρα αντιμέτωπη με τρεις κατηγορίες και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο.

«Χρειάζεται πραγματικά να πούμε “μην παίζετε γκολφ στο Grand Canyon”;», ανέφερε ανάρτηση στον λογαριασμό του εθνικού πάρκου στο Facebook, που συνοδευόταν από ένα στιγμιότυπο στο οποίο η νεαρή γυναίκα χτυπά ένα μπαλάκι του γκολφ στο χείλος του φαραγγιού, στο οποίο πέφτει ένα κομμάτι του μπαστουνιού της.

«Η ρίψη αντικειμένων από το χείλος του φαραγγιού δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο πεζοπόρους και άγρια ζώα που ενδεχομένως να βρίσκονται από κάτω», επεσήμανε η ανάρτηση του πάρκου.

Τώρα, η Σίγκμοντ είναι αντιμέτωπη με τρεις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ρίψη σκουπιδιών, δημιουργία επικίνδυνης κατάστασης και ρίψη αντικειμένων από το χείλος του φαραγγιού, δήλωσε η εκπρόσωπος του πάρκου, Τζοέλ Μπερντ. Στο Grand Canyon «παίρνουμε πραγματικά σοβαρά περιστατικά όπως αυτό», συμπλήρωσε.

Η influencer ανάρτησε το βίντεο στις 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους ανθρώπους του εθνικού πάρκου. Σε αυτό, χτυπά ένα μπαλάκι, το μπαστούνι της σπάει στα δύο και ένα κομμάτι του πέφτει στο φαράγγι, ενώ αμέσως μετά εκείνη γυρνά στην κάμερα, με το στόμα ανοιχτό.

Πλέον το βίντεο έχει διαγραφεί. Το πάρκο δέχθηκε «αρκετές αναφορές» για το περιστατικό είπε η Μπερντ και οι πολίτες βοήθησαν να διαπιστωθεί ποια ήταν η γυναίκα, που εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα.

Το πάρκο προσέφυγε στη δικαιοσύνη και η influencer πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου. Κάθε κατηγορία που αντιμετωπίζει τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών και πρόστιμο 1.000 δολαρίων, σύμφωνα με την Μπερντ.

Η Σίγκμοντ, που έχει έχει 6,9 εκατομμύρια followers στο TikTok και 2,9 εκατ. στο Instagram, δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση, αν και συνέχισε να κάνει αναρτήσεις.

Με πληροφορίες από Washington Post