Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Elon_Musk
Διεθνή

Η προτροπή του Έλον Μασκ για τις ενδιάμεσες εκλογές: «Ψηφίστε τους Ρεπουμπλικανούς»

Ο μαικήνας της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter κάλεσε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους ακολούθους του να διαλέξουν την οδό της... αντιπολίτευσης για το Κογκρέσο

Οι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και φυσικά η προσπάθεια για επιρροή είναι έκδηλη από τους λεγόμενους celebrities. Για τον Έλον Μασκ , που την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην επικαιρότητα για την ανάληψη της ιδιοκτησίας του Twitter και τις μαζικές απολύσεις που ακολούθησαν, η οδός είναι να πάει η ψήφος στους Ρεπουμπλικανούς και αυτό ανήρτησε στο μέσο που πια του ανήκει. 

Σε ανάρτησή του στο Τwitter ο Ελον Μασκ έγραψε:

«Προς ανεξάρτητους ψηφοφόρους:

Η κοινή εξουσία περιορίζει τις χειρότερες υπερβολές και των δύο κομμάτων, επομένως προτείνω να ψηφίσετε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένου ότι η Προεδρία είναι Δημοκρατική.


Οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί δεν ψηφίζουν ποτέ την άλλη πλευρά, επομένως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα αποφασίζουν ποιος είναι επικεφαλής!».


Έπειτα από την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, διάφορες οργανώσεις επέκριναν τη στάση του όσον αφορά τον έλεγχο του περιεχομένου, η οποία αναμένουν να αυξήσει τον όγκο της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα.