Κάτω από τα 200 δις. δολάρια έπεσε η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ, καταγράφοντας μείωση σχεδόν 50% από την υψηλότερη τιμή της.

 Η νέα αυτή εξέλιξη των οικονομικών του δισεκατομμυριούχου έρχεται υπό τους φόβους ότι είναι περισσότερο απασχολημένος με το Twitter σε σχέση με τις άλλες εταιρείες του, όπως την Tesla, κάτι που προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές και επηρεάζει τις μετοχές του Μασκ.

 Ο Μασκ έχει τώρα καθαρή περιουσία 194,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, με ένα μεγάλο μερίδιο αυτής να προέρχεται από την Tesla, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 622 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 Η εταιρεία έχει χάσει σχεδόν τη μισή αγοραία αξία της και η καθαρή περιουσία του Μασκ μειώθηκε κατά 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που υπέβαλε προσφορά για το Twitter τον Απρίλιο.

 Η καθαρή περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος έχει επίσης την εταιρεία πυραύλων SpaceX, είναι περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερη από εκείνη του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου, τον ιδιοκτήτη της LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

 Η υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει η περιουσία του Μασκ ήταν στα 340 δις. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, κάτι που σημαίνει ότι έπεσε κατά 48%.