O Έλον Μασκ, ο οποίος λίγες μέρες μετά την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων, φαίνεται πως βρίσκεται σε αναζήτηση ρευστότητας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Τρίτη πούλησε επιπλέον 19,5 εκατομμύρια μετοχές της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσίευσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μασκ το 2021 πούλησε μετοχές της Tesla συνολικής αξίας 22 δισ. δολαρίων. Φέτος πούλησε μετοχές αξίας άνω των 8 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο και σχεδόν 7 εκατ. δολαρίων τον Αύγουστο.

Ύστερα από την πρόσφατη πώληση μετοχών, ο Μασκ έχει μερίδιο περίπου 14% στην Tesla, σύμφωνα με το Reuters.

Η Tesla έχει χάσει σχεδόν τη μισή χρηματιστηριακή της αξία, ενώ η αξία του Μασκ κατρακύλησε κατά 70 δισ. δολάρια από τότε που έκανε προσφορά για το Twitter τον Απρίλιο.

Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει τον Αύγουστο, όπως και τον Απρίλιο, ότι «τελείωσε» με την πώληση μετοχών της Tesla για να χρηματοδοτήσει την αγορά του Twitter, ωστόσο μετά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, όπως οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Twitter και η μαζική αποχώρηση χρηστών και διαφημιστών, χρειάστηκε να αναθεωρήσει.