Λεπτομέρειες για τις αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ήττα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στην Πενσιλβάνια, φέρεται να γνωστοποιεί δημοσιογράφος των «New York Times».

Σύμφωνα με τη Μάγκι Χάμπερμαν, ο Τραμπ πέρασε το πρωί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές εκτοξεύοντας πυρά κατά εκείνων που θεωρεί ότι του έδωσαν κακές συμβουλές για υποψηφίους που ο ίδιος στήριξε σε κρίσιμες μάχες και απέτυχαν.


Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ φέρεται να είπε ότι η συμβουλή της γυναίκας του, Μελάνια, να υποστηρίξει τον Τουρκοαμερικανό γιατρό των διασημοτήτων και φίλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δρ. Μεχμέτ Οζ, «δεν ήταν η καλύτερή της απόφαση», καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ηττήθηκε στη μάχη για την εκπροσώπηση της Πενσιλβάνια στη Γερουσία.

«Αξιοσημείωτο ότι ο Τραμπ είναι ένας ενήλικας που υποστήριξε τον Οζ, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων εκ του στενού κύκλου του και επιτέθηκε στον Ντέιβ ΜακΚόρμικ από το βήμα συγκέντρωσης», πρόσθεσε η Χάμπερμαν.

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου των «NY Times» στο Twitter ήρθε να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του συναδέλφου της Τζιμ Ακόστα του CNN, που ήταν επί Τραμπ διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο και είχε συγκρουστεί αρκετές φορές μαζί του.


Ο Τραμπ «ούρλιαζε στους γύρω του»,
«μετά τα χθεσινοβραδινά απογοητευτικά για τους Ρεπουμπλικανούς αποτελέσματα, σύμφωνα με σύμβουλό του, που επέρριψε την ευθύνη στις επιλογές του πρώην προέδρου: "Ήταν όλοι κακοί υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι μετρούν", είπε ο σύμβουλος», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ακόστα.


Ο Τραμπ διαψεύδει ότι ήταν έξαλλος με τα αποτελέσματα

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντως, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Fox News Digital την Τετάρτη ότι οι αναφορές πως ήταν «έξαλλος» μετά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα δεν ήταν αληθινές.

«Ισχύει το ακριβώς αντίθετο», επισήμανε ο Τραμπ.

«Οι άνθρωποι που υποστήριξα τα πήγαν πολύ καλά. Πήρα 98,6% στις προκριματικές εκλογές και 216 έναντι 19 στις γενικές εκλογές, αυτό είναι εκπληκτικό», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ συνέχισε επαινώντας αρκετούς από τους υποψηφίους που ενέκρινε, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή της Αϊόβα, Τσακ Γκράσλεϊ, και του γερουσιαστή της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο. Και οι δύο ήταν φαβορί πριν εμφανιστεί ο Τραμπ στο πλευρό τους.

Ο Τραμπ είχε επίσης θετικά λόγια για τον Μεχμέτ Οζ, ο οποίος έχασε τη θέση του γερουσιαστή στην Πενσιλβάνια από τον Τζον Φέτερμαν. «Ο Οζ δούλεψε πολύ σκληρά, αλλά υπήρχαν δυνάμεις εναντίον του», είπε ο Τραμπ.

«Ο Οζ είναι υπέροχος τύπος. Είχε πολλές δυνάμεις εναντίον του», τόνισε.


Ήττες υποψηφίων που υποστήριξε ο Τραμπ

Υποψήφιοι που υποστήριξε ο Τραμπ έχασαν αρκετές εκλογικές μάχες, μεταξύ άλλων και για τις θέσεις των κυβερνητών του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με το ABC News, ο μεγιστάνας των ακινήτων ήταν έξαλλος στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο διαπιστώνοντας από τη ροή των αποτελεσμάτων ότι το ρεπουμπλικανικό «κόκκινο» τσουνάμι που περίμενε, αποδείχθηκε μάλλον ένα κυματάκι.

Στο Ουισκόνσιν ο Ρεπουμπλικανός Τιμ Μίτσελς έχασε τη μάχη για το πόστο του κυβερνήτη από τον απερχόμενο Τόνι Έβερς με διαφορά άνω των 89.000 ψήφων, ενώ το ίδιο έπαθε και ο Ρεπουμπλικανός Τούντορ Ντίξον στο Μίσιγκαν, όπου επικράτησε η Δημοκρατική κυβερνήτης Γκρέτσεν Ουίτμερ με πάνω από 468.000 ψήφους.