Η μέχρι πρόσφατα άγνωστη στο ευρύ κοινό Αξάτα Μούρτι, πλέον είναι πρωτοσέλιδο στα βρετανικά μέσα σχεδόν κάθε μέρα ως η Ινδή σύζυγος του νέου πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ – καθόλου συνηθισμένη εικόνα.

 Αυτό που έγινε γνωστό και εντυπωσίασε την κοινή γνώμη είναι ότι η «πρώτη κυρία» της Βρετανίας είναι τόσο πλούσια που ξεπερνά και τον βασιλιά Κάρολο.

 Το ζευγάρι παντρεύτηκε από έρωτα το 2009 στη Μπανγκαλόρ σε έναν «τυπικό» μεγαλόπρεπο, πολύχρωμο και πανάκριβο τριήμερο ινδικό γάμο.

 Τίποτε  λιγότερο δεν θα ταίριαζε εξάλλου στην κόρη του δισεκατομμυριούχου "Bill Gates" της Ινδίας, του ιδρυτή της εταιρείας τεχνολογίας "Infosys", Ναραγιάνα Μούρτι (Narayana Murthy). 

 Σύμφωνα με το Forbes η καθαρή περιουσία του Ναραγιάνα Μούρτι (επομένως μελλοντικά  και της κόρης του) ανέρχεται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 Η ίδια η Αξάτα είναι διευθύντρια της επενδυτικής εταιρείας Catamaran Ventures, με έδρα το Λονδίνο, η οποία επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις, και ασχολείται πολύ έντονα με φιλανθρωπίες.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η προσωπική περιουσία της Αξσάτα υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια βρετανικές λίρες ενώ μαζί με την περιουσία του συζύγου της, ξεπερνούν την περιουσία βασιλιά Καρόλου.


 Η προσωπική καθαρή περιουσία του Βασιλιά Κάρολου, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται σε: 500 εκατομμύρια δολάρια ( 441 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας).

 Ο Rishi Sunak και η σύζυγός του, Akshata Murty, σύμφωνα με τους Sunday Times έχουν περιουσία 730 εκατομμύρια λίρες.