Η Μόσχα κάλεσε σήμερα τη Βαρσοβία και την Ε.Ε. να απολογηθούν για τις αναφορές ότι τα θραύσματα του πυραύλου που σκότωσαν δύο ανθρώπους σε πολωνικό έδαφος ήταν ρωσικά, κάνοντας λόγο για «ρωσοφοβία» και «υστερία». 

«Ο πρόεδρος της Πολωνίας χαρακτήρισε "ατύχημα" την πτώση του πυραύλου. Χθες ακούσαμε την υστερία Πολωνών αξιωματούχων και πολιτικών. Τα πολωνικά τμήματα που επέτρεψαν στους εαυτούς τους αντιρωσικές επιθέσεις και κάλεσαν τον πρέσβη (Σεργκέι) Αντρέγιεφ τα μεσάνυχτα δεν θέλουν να απολογηθούν;», διερωτήθηκε μέσω Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

 Σε ό,τι αφορά τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Ρωσίδα αξιωματούχος σχολίασε χλευαστικά ότι «κάθεται σε ένα καταφύγιο και δεν καταλαβαίνει γιατί ακόμα και οι πιο διαβόητοι ρωσόφοβοι αποκήρυξαν την εκδοχή του για έναν "ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία". Δεν μπορεί να καταλάβει ότι τον έβαλαν επικεφαλής μιας συμμορίας ληστών στην Ουκρανία για να κάνει τη βρόμικη δουλειά και όχι να υπαγορεύει στους "χειριστές" του τι να κάνουν».