«Το Κρεμλίνο δεν συζητά την πιθανότητα δεύτερου κύματος επιστράτευσης στη Ρωσία». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια του briefing των εκπροσώπων του Τύπου.

Ειδικότερα, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία θέλει να πετύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, και θα τους πετύχει. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ακόμη ότι στόχος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» δεν είναι η αλλαγή εξουσίας στο Κίεβο, σημειώνοντας ότι η Ρωσία κάλεσε άλλες χώρες να ασκήσουν την επιρροή τους στην Ουκρανίαγια να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια μετά τα πυρά που εκτόξευσαν χθες αλλήλοις Κίεβο και Μόσχα για βομβαρδισμό εγκαταστάσεων της μονάδας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης στο Μπισκέκ του Κιργιστάν στις 9 Δεκεμβρίου κι ότι σκοπεύει να έχει χωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Γιερεβάν.