Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Αρχές της Τουρκίας, μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που έπληξε τα βορειοδυτικά της χώρας σήμερα τα ξημερώματα και έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Τουρκίας, μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 4:08 τα ξημερώματα, έχουν καταγραφεί συνολικά 123 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.


Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο τελευταίος απολογισμός από τον σεισμό κάνει λόγο για 68 τραυματίες, με τους περισσότερους να έχουν καταγραφεί στην περιοχή Ντουτζέ, όπου ήταν και το επίκεντρο της δόνησης.

Επίσκεψη στην περιοχή που «χτύπησε» ο σεισμός πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι «έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια, αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση για σοβαρά κατεστραμμένα κτίρια».


Ο ίδιος ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να μην επιστρέψουν στις κατοικίες τους διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει γενικευμένη διακοπή ρεύματος αλλά μόνο ελεγχόμενες για προληπτικούς λόγους.

Κοντά στους σεισμόπληκτους έχουν αποσταλεί και ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης, συνολικά 20 άτομα με 5 οχήματα, προκειμένου να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν το σοκ από τον ισχυρό σεισμό.