Συγκλονίζει η ιστορία μιας γυναίκας στη Βρετανία η οποία σκότωσε τον παιδόφιλο που είχε κακοποιήσει τα παιδιά της, όταν αυτά ήταν ανήλικα. Οκτώ χρόνια μετά την αποφυλάκισή της οι δύο γιοί της παραχώρησαν μια συνέντευξη στην οποία διηγήθηκαν όλα όσα βίωσαν.  «Είμαστε περήφανοι για τη μητέρας μας, προστάτεψε εμάς και άλλα παιδιά», λένε τα αγόρια.

Το χρονικό της ιστορίας

Πιο αναλυτικά, πριν από οκτώ χρόνια η Σάρα Σάντς πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον άνδρα που κακοποίησε σεξουαλικά τους τρεις γιους της και οποίος κατηγορήθηκε για την κακοποίηση ακόμα 24 παιδιών.

Ένα βράδυ του 2014, η γυναίκα που μεγάλωνε μόνη της τα τρία παιδιά, αφού ήπιε δύο μπουκάλια κρασί, πήγε στο σπίτι του 77χρονου Μάικλ Πλίστεντ στο ανατολικό Λονδίνο και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον παιδόφιλο.

Σήμερα, οι γιοι της Σαντς που έχουν ενηλικιωθεί, παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους στην ανωνυμία για να υποστηρίξουν τη μητέρα τους, η οποία αποφυλακίστηκε μετά από τέσσερα χρόνια.

Τώρα αγωνίζεται για αυστηρότερους κανόνες σχετικά με το να επιτρέπεται στους σεξουαλικούς παραβάτες να αλλάζουν το όνομά τους. Ο βιαστής των παιδιών της που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για κακοποίηση ανηλίκων, είχε αλλάξει το όνομά του, πριν μετακομίσει στη γειτονιά τους.

«Ανακουφιστήκαμε όταν μάθαμε ότι είναι νεκρός»

Η οικογένεια παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη σε ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Killing my Children's Abuser».

Ένα από τα αγόρια της Σαντς, ο Μπράντλεϊ, παραδέχτηκε ότι σκέφτηκε αμέσως την τιμωρία που περίμενε η μητέρα του, όταν έμαθε ότι σκότωσε τον βιαστή τους.

Από την άλλη, τα δίδυμα αδέρφια του, είπαν ότι ένιωσαν «πιο ασφαλή» αφού σκοτώθηκε. Ο Ρις, τότε 11 ετών, είπε ότι «ήταν ωραίο που ήξερα ότι ήταν νεκρός».

Όταν τα αγόρια ρωτήθηκαν αν ήταν χαρούμενα που ο 77χρονος ήταν νεκρός, εκείνα απάντησαν ομόφωνα: «Α, ναι, σίγουρα».

«Τι έκαναν όταν τον άφηναν να βγει με εγγύηση; Τι θα σας έκανε να πιστεύετε ότι δεν πρόκειται να σκεφτεί: "Ξέρω ότι θα με πιάσουν. Αφήστε με να πάρω άλλα τέσσερα ή πέντε παιδιά"», δήλωσε με θυμό ο Ρις.

«Μου πήρε τα πάντα. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πώς σε τρώει από μέσα. Διέλυσε την οικογένειά μου», είπε με κλάματα η μητέρα των παιδιών και πρόσθεσε:

Μου κατέστρεψε τη ζωή και προσπάθησε να αφαιρέσει το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή μου. Αυτά τα μωρά, δεν πρόκειται να ξυπνήσουν μια μέρα και να πουν ότι αυτό δεν έχει συμβεί. Δε θα μπορέσω ποτέ να τους το αφαιρέσω, όταν ουρλιάζουν μέσα στη νύχτα.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη τους στο BBC

Η σεξουαλική κακοποίηση, η αποφυλάκιση του παιδόφιλου και το έγκλημα

Ο 77χρονος είχε μετακομίσει στη γειτονιά και είχε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια. Η μητέρα και τα τρία αγόρια της τον πρόσεχαν και τον φρόντιζαν, ενώ περνούσε και χρόνο μαζί τους. Όταν τα αγόρια αποκάλυψαν ότι είχαν πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, τον κατήγγειλε, συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα κατά των γιων της.

Όμως ενώ ήταν υπόδικος, το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του. Τότε η Σάρα Σαντς έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της και αποφάσισε να τον σκοτώσει, για να προστατεύσει τόσο τους γιους της, όσο και τα άλλα παιδιά.

Σημειώνεται ότι ο Μάικλ Πλίστεντ, εκτός από τα τρία παιδιά της, είχε κακοποιήσει και άλλα νεαρά αγόρια και είχε ήδη καταδικαστεί επί τρεις δεκαετίες για αδικήματα παιδικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων 24 καταδικαστικών αποφάσεων.

Με πληροφορίες από BBC