Δεύτερη εμφάνιση μέσα σε λίγες ημέρες έκανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με την κόρη του γεγονός που πυροδότησε νέα σενάρια ότι την προαλείφει για διάδοχο.

Στις νέες φωτογραφίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η Γιου Άε του ποζάρουν μπροστά στον διηπειρωτικό πύραυλο Hwasong-17 μαζί με στρατιώτες και επιστήμονες που ενεπλάκησαν στην εκτόξευσή του.

Παρά τη φημολογία για το αν η κόρη του θα μπορούσε να είναι η νέα ηγέτης της Βόρειας Κορέας, αναλυτές σημειώνουν ότι αυτή θα ήταν μια άνευ προηγουμένου δύσκολη μάχη στην ανδροκρατούμενη δυναστεία της χώρας.
kim2
Μυστήριο, πάντως, εξακολουθεί να αποτελεί η ηλικία της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA) να αναφέρεται σε αυτήν ως «η αγαπημένη κόρη». Άλλοι υποστηρίζουν ότι η Γιού Άε είναι 12-13 ετών, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι που λένε ότι θα μπορούσε να είναι 9 ετών.
kim1

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πιστεύεται ότι είναι πατέρας τριών παιδιών - δύο κοριτσιών και ενός αγοριού - αλλά η δημόσια εμφάνιση στο πλευρό του της Γιού Άε δις μέσα σε λίγες ημέρες θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι αν δεν προαλείφεται για διάδοχος, εκπαιδεύεται για μια ηγετική θέση στο κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα από το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η κόρη του συνάντησαν ένα πλήθος με «εκτός ορίων πάθος και ευτυχία» που εξέφρασε «τον θαυμασμό και την ευλάβεια στο πρόσωπό του».

«Η αλήθεια που διδάσκει η ιστορία είναι ότι μόνο όταν γινόμαστε οι πιο δυνατοί - όχι οι πιο αδύναμοι - στον παρόντα κόσμο όπου η δύναμη κρίνει τη νίκη, μπορούμε να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλον της πατρίδας και του έθνους μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.


Ο ίδιος ζήτησε από τους τεχνικούς και τους επιστήμονες «να προχωρήσουν σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου για να επεκτείνουν τη δυνατότητα αποτροπής ενός πυρηνικού πολέμου με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα» με τους ειδικούς να υπόσχονται «να εντείνουν τις προσπάθειές τους, βάζοντας φωτιά στις καρδιές τους προκειμένου να ξεπληρώσουν με κάθε κόστος την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν».