Σε νοσοκομείο του βορειοανατολικού Μεξικού, ένα μωρό γεννήθηκε απολύτως υγιές, αλλά έχοντας μια σπάνια ιδιαιτερότητα, μια τριχωτή ουρά σχεδόν έξι εκατοστών.

Το μωρό είχε ουρά 5,7 εκατοστών

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Journal of Pediatric Surgery, οι γιατροί έμειναν άφωνοι καθώς οι ουρές στους ανθρώπους «είναι εξαιρετικά σπάνιες».

Όταν έλαβαν την πρώτη εξέταση του νεογέννητου κοριτσιού, οι γιατροί διαπίστωσαν «μια δομή σαν ουρά, μήκους 5,7 εκατοστών και καλυμμένη με τρίχες».

Μάλιστα, η έκθεση αναφέρει πως το μωρό έκλαψε όταν η βελόνα τσιμπήθηκε με βελόνα.

Πραγματοποιήθηκε ακτινογραφία στο νεογνό για να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ανωμαλίας ή οστικών δομών στην ουρά, χωρίς να διαπιστωθεί τελικά κάτι ανησυχητικό . Το μόνο που διαπιστώθηκε τελικά είναι ότι η ουρά αποτελείται μόνο από λίπος και ιστό.

Πώς «απαλλάχτηκε» από την ουρά

Δύο μήνες μετά, σε νέα εξέταση του μωρού, οι γιατροί διαπίστωσαν πως η ανάπτυξη και το βάρος του ήταν σωστά για την ηλικία του, πλην όμως η ουρά είχε μεγαλώσει κατά 0,8 εκατοστά.

Αφού επιβεβαίωσαν πως η ουρά δεν είχε δερματικές αλλοιώσεις, οι χειρουργοί έκοψαν το άχρηστο αυτό μέλος και προχώρησαν σε πλαστική Limberg – επέμβαση κατά την οποία μεταμοσχεύεται ιστός από τα οπίσθια μέρη του ασθενούς.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και το μωρό επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς επιπλοκές.

Με πληροφορίες από Independent