Κατά πάσα πιθανότητα, ήταν η μπέιμπι σιτερ που απήγε την 22 μηνών Μελίσα Χάισμιθ από το Φορτ Γουόρθ του Τέξας και πιο συγκεκριμένα το σπίτι των γονιών της. Δεν είχε σημασία, βέβαια, ποιος το έκανε, για τους γονείς του παιδιού, ενδεχομένως καν γιατί το έκανε. Σημασία είχε να την ξαναβρούν. 

Ο επιμένων νίκησε, αλλά για να γίνει αυτό πέρασαν 51 χρόνια. Από το 1971 την είχαν αρπάξει. Η οικογένεια και η Αστυνομία την αναζητούσαν, μόνο για να φανεί ότι ζούσε στο... Φορτ Γουόρθ με το όνομα Μέλανι Γουόλντεν.



Η οικογένεια Χάισμιθ ανέφερε ότι ένα τεστ DNA κατέληξε να είναι το «κλειδί» που τους οδήγησε στη Μελίσα.

Οι γονείς της συνάντησαν για πρώτη φορά την αγνοούμενη κόρη τους ύστερα από πέντε δεκαετίες το περασμένο Σάββατο. Έπειτα από 51 χρόνια, η Μελίσα και η οικογένειά της αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο και ξεκίνησαν να γνωρίζονται.




«Είναι συγκλονιστικό, αλλά ταυτόχρονα, είναι το πιο υπέροχο συναίσθημα στον κόσμο», λέει η Μελίσα.

Η μητέρα της, Άτλα Απαντέκλ, εξακολουθεί να μην μπορεί να το πιστέψει: «Νόμιζα ότι δεν θα την ξαναδώ» τόνισε. Από την πλευρά του, ο πατέρας της, Τζέφρι Χάισμιθ, θυμάται τη στιγμή που άκουσε ότι βρέθηκε η κόρη του: «Είπαν “μπαμπά, είναι ζωντανή” και ξεκίνησα να κλαίω, μετά από 51 χρόνια, είναι τόσο συγκινητικό».



Η οικογένεια πέρασε χρόνια αναζητώντας τη Μελίσα, αλλά μόλις τον Σεπτέμβριο ήρθε η πληροφορία από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά που ανέφεραν ότι πιθανώς να βρισκόταν στο Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα. Όταν η οικογένειά της επικοινώνησε μαζί της στο facebook, η Μελίσα σκέφτηκε ότι ήταν απάτη στην αρχή. «Ο πατέρας μου μού έστειλε μήνυμα στο messenger και μου είπε “Ξέρεις, 51 χρόνια έψαχνα την κόρη μου”».

Όλο αυτό το διάστημα, η Μελίσα δεν ήξερε ποτέ ότι η πραγματική της οικογένεια την έψαχνε. «Όταν πληροφορήθηκα τα αποτελέσματα του τεστ DNA, ρώτησα το άτομο που με μεγάλωσε “Πρέπει να μου πεις κάτι;” και επιβεβαιώθηκε ότι ήξερε ότι ήμουν η Μελίσα», είπε η 53χρονη σήμερα γυναίκα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την απαγωγέα της.