Χαμός στα social media έγινε με ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα στην Κίνα να γεννάει όρθια στη μέση του δρόμου, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη, γιατί δεν είχε προλάβει να κάνει τεστ για τον κορονοϊό.

Η γυναίκα από την Κίνα, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο Twitter, αναγκάστηκε να γεννήσει κυριολεκτικά όρθια, έξω από μαιευτήριο στην πόλη Gulan, γιατί δεν είχε προλάβει να κάνει τεστ για τον κοροναϊό, για να έχει την αρνητική αναφορά που χρειάζεται, προκειμένου να μπει στο μαιευτήριο.


Στο βίντεο φαίνεται, λοιπόν, η γυναίκα να φέρνει το παιδάκι της στον κόσμο στη μέση του δρόμου, όρθια στο πεζοδρόμιο. Γύρω της έχει μαζευτεί κόσμος που την βοηθούν να γεννήσει.

Υπενθυμίζεται ότι τρία χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κοροναϊού, η κυβέρνηση της Κίνας επιμένει στην πολιτική «μηδενικής COVID» εφαρμόζοντας συνεχώς σκληρά περιοριστικά μέτρα. Η ανυποχώρητη στάση των Αρχών έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα οργής, με τους πολίτες εδώ και μέρες να πραγματοποιούν μεγάλες διαδηλώσεις, που σημαδεύονται από βίαια επεισόδια.