Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, και έφτασε στο σημείο να διακόψει τη συνέντευξη που παραχωρούσε σε Σουηδό δημοσιογράφο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως γελοίες τις ερωτήσεις που δεχόταν.

Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση που έκανε τον Καλίν να εκνευριστεί ιδιαίτερα σχετιζόταν με το αν η Τουρκία είναι κέντρο εγκλήματος.

«Αυτή είναι η ρητορική του PKK, ρητορική του FETO, δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία», ξεκίνησε να λέει, εμφανώς ενοχλημένος, ο Ιμπραήμ Καλίν.

«Έχουμε ακούσει αυτούς τους ισχυρισμούς πάρα πολλές φορές. Μην έχετε την εντύπωση ότι θα μας φοβίσουν αυτά τα πράγματα. Αυτή δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία. Εξαπολύετε αβάσιμες κατηγορίες, λαμβάνοντάς τες ως δεδομένες», συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

«Και θέλετε να απαντήσω; Είναι γελοίες ερωτήσεις. Τέλος πάντων, δεν θέλω να το συνεχίσω. Μπορείτε να σταματήσετε;», κατέληξε ο οργισμένος Καλίν, με τη συνέντευξη για τη σουηδική κρατική τηλεόραση να διακόπτεται.


Αξίζει να σημειωθεί πως το επεισόδιο σημειώνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις Σουηδίας-Τουρκίας, με την πρώτη μαζί με τη Φινλανδία να αναμένουν από την Άγκυρα να εγκρίνει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.