O Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι έκανε μια «ξεκάθαρη και ειλικρινή» συζήτηση με τον Έλον Μασκ για την απελευθέρωση περιεχομένου στο Twitter ένα 24ωρο αφότου ο Γάλλος πρόεδρος διατύπωσε τις ανησυχίες του για το θέμα.

«Πολιτικές διαφάνειας χρηστών, σημαντική ενίσχυση του ελέγχου περιεχομένου και προστασία της ελευθερίας του λόγου: Το Twitter πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», ανέφερε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Μασκ.

Μια ημέρα νωρίτερα ο Μακρόν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, που περιλάμβανε και τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σημείωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Good Morning America του ABC ότι κατά τη γνώμη του υπάρχουν «ευθύνες και όρια» στην ελευθερία του λόγου.

Ερευνητές έχουν καταγράψει αύξηση της ρητορικής μίσους στο Twitter αφότου ο υπέρμαχος της ελευθερίας του λογου, Μασκ, ανακοίνωσε την παροχή «αμνηστίας» σε χρήστες που είχαν αποκλειστεί από την προηγούμενη ηγεσία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην σύμβουλός του, Στιβ Μπάνον, και ο Ντέιβιντ Ντιουκ, πρώην ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν.

Επίσης ο Μασκ ανέστειλε την μακροχρόνια πολιτική του Twitter για την αποτροπή διάδοσης παραπληροφόρησης για την Covid-19, λόγος για τον οποίο δέχθηκε κριτική την περασμένη εβδομάδα από τον Μακρόν ενώ αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γαλλία.