Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
DRo
Διεθνή

Γερμανία: Εκατοντάδες δρομείς με κόκκινες στολές έδωσαν το έναυσμα της έναρξης της εορταστικής περιόδου

Ο Άγιος Βασίλης πάνω σε… καμήλα

Ένα δεύτερο σπίτι στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ο Άγιος Βασίλης. Στη Γερμανία εκατοντάδες δρομείς με κόκκινες στολές έδωσαν το έναυσμα για την αρχή της εορταστικής περιόδου τρέχοντας στο Santa Run.

Πάνω σε καμήλα αντί για έλκηθρο στέλνει τις ευχές του ο Άγιος Βασίλης, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει δεύτερο σπίτι στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

 Ο άνδρας που φορά τη στολή του πιο αγαπημένου αγίου των παιδιών είναι ο Παλαιστίνιος πρώην παίκτης του μπάσκετ Ισά Κασισίε.

 Εδώ και επτά χρόνια έχει μετατρέψει το ισόγειο του σπιτιού του, που μετρά ιστορία 700 χρόνων, σε σπίτι του Άι Βασίλη όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να απολαύσουν διάφορα γλυκίσματα και να φωτογραφηθούν μαζί του.

 Στην πόλη που είναι ιερή για τρεις από τις μεγαλύτερες θρησκείες πολλοί από τους μικρούς επισκέπτες δεν είναι Χριστιανοί όμως απολαμβάνουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

 Εκατοντάδες δρομείς, ντυμένοι με αγιοβασιλιάτικες στολές γέμισαν χρώμα τους δρόμους του Μίχελντορφ της Γερμανίας.

 Ο αγώνας δρόμου αποτελεί παράδοση της πόλης και διεξάγεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, αρκεί να φορούν τη στολή του αγαπημένου ήρωα των Χριστουγέννων.

 Οι δρομείς συμμετείχαν σε αγώνες με διάφορες αποστάσεις από 2,5 μέχρι 10 χιλιόμετρα. Για τα παιδιά στήθηκε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, η λεγόμενη διαδρομή των «καπέλων των ξωτικών».

 Πέρα από τη χαρά για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, οι δρομείς κέρδισαν και από μια κούπα παραδοσιακό ζεστό κρασί που τους πρόσφεραν οι θεατές των αγώνων.