Διαρκείς προσπάθειες καταβάλλουν διοικητικοί παράγοντες και επιτελείς των υπηρεσιών ασφάλειας ώστε να ελεγχθεί σε πρώτη φάση η ένταση που έχει ξεσπάσει σε τουλάχιστον 15 καταυλισμούς στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία μετά το τραγικό συμβάν με θυμα έναν ανήλικο Ρομά ο οποίος χαροπαλεύει από τα χαράματα της περασμενης Δευτέρας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταφτάσει στη συμπρωτεύουσα εκατοντάδες Ρομά από γειτονικους νόμους και πρόκειται να λαβουν μέρος σε συγκεντρωσεις διαμαρτυρίας το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα μεταφερθεί για να απολογηθεί ο 34χρονος κατηγορούμενος αστυνομικός.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν καταλύσει σε οικείους τους, στους καταυλισμους Αγία Σοφία, υψωμα Διαβατών, Ευόσμου, Χαλκηδόνας και σε ένα μικρότερο, στο Κορδελιό, όπου ήδη γίνονται σποραδικά επεισόδια. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Ρομά δηλώνουν αδυναμία να ελέγξουν το συνολο των αντιδρώντων διότι εκτός των άλλων έχουν μεταξύ τους σφοδρές αντιδικίες. Οι επαφές ειναι σε γνώση της κυβέρνησης, κάτι που επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γ. Οικονόμου.