Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
biden
Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Υπέγραψε τον νόμο για τον γάμο ομοφυλόφιλων ατόμων εν μέσω επευφημιών

Ο Μπάιντεν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του»

Τον «Νόμο για τον Σεβασμό του Γάμου » υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπό τους ήχους της Σίντι Λόπερ, που ερμήνευσε το «True Colors» μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του νόμου στον αύλειο χώρο του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του».


Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο απαιτεί από όλες τις πολιτείες να αναγνωρίσουν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο εν μέσω επευφημιών.

«Ο γάμος είναι απλός. Ποιον αγαπάς; Θα είσαι πιστός σε αυτό το άτομο που αγαπάς; Δεν είναι περίπλοκο. Ο νόμος αναγνωρίζει ότι ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις μόνος του», επισήμανε ο Τζο Μπάιντεν.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα. Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του», σημείωσε.


«Και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικός για κάθε Αμερικανό», πρόσθεσε.

Μαζί του ήταν επίσης η πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις με τον σύζυγό της, Νταγκ Έμχοφ.

Η Σίντι Λόπερ, από την πλευρά της, δήλωσε: «Για πρώτη φορά, οι οικογένειές μας, η δική μου και πολλοί φίλοι μου -και άνθρωποι που γνωρίζετε, μερικές φορές οι γείτονές σας- μπορούμε να ξεκουραστούμε απόψε, επειδή οι οικογένειές μας έχουν επικυρωθεί», ανέφερε η τραγουδίστρια στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου πριν από την τελετή.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, δήλωσε ότι θα φορέσει στην τελετή την ίδια μοβ γραβάτα που φορούσε και στον γάμο της κόρης του. Η κόρη του και η σύζυγός της περιμένουν το πρώτο τους παιδί την ερχόμενη άνοιξη.

«Χάρη στην επίμονη δουλειά πολλών συναδέλφων μου, το εγγόνι μου θα ζήσει σε έναν κόσμο που θα σέβεται και θα τιμά τον γάμο της μητέρας του», ανέφερε.

Όσον αφορά την κ. Μπάιντεν, ανέβασε στο Twitter μια νυχτερινή φωτογραφία του Λευκού Οίκου μετά την ιστορική ημέρα.


Να αναφερθεί επίσης ότι σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε: «Το Κογκρέσο αποκατέστησε ένα μέτρο ασφάλειας σε εκατομμύρια γάμους και οικογένειες. Έδωσε επίσης ελπίδα και αξιοπρέπεια σε εκατομμύρια νέους ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι μπορούν να μεγαλώσουν γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αναγνωρίσει και θα σεβαστεί τις οικογένειες που χτίζουν».

Η υπογραφή της Τρίτης σηματοδοτεί επίσης ένα άλλο κεφάλαιο στην κληρονομιά του Μπάιντεν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, καθώς έχει πιέσει για την επέκταση των δικαιωμάτων τους από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης το 2012, όταν ήταν αντιπρόεδρος, είχε υποστηρίξει τις ενώσεις ομοφυλοφίλων.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε κι εκείνος ότι ήταν επίσης υποστηρικτής του γάμου των ομοφυλοφίλων.