Νέο μέτωπο στην έρευνα για τις υπό διερεύνηση δωροδοκίες στο Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με την υπόθεση του Κατάρ αποτελεί το σφράγισμα του γραφείου ενός βοηθού του Ιταλού ευρωβουλευτή Πιέτρο Μπαρτόλο στο Στρασβούργο.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 13/12 οι Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε γραφεία στο Στρασβούργο για την υπόθεση των δωροδοκιών του Κατάρ, κατά την οποία σφραγίστηκαν τα δέκα μεταξύ αυτών και το γραφείο του βοηθού του ευρωβουλευτή, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Γιώργος Συριόπουλος.

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ο πρώην ευρωβουλευτής και κύριο πρόσωπο στο υπόθεση, εμπλέκεται σε αντίστοιχο σκάνδαλο για αποφάσεις που σχετίζονται με όφελος του Μαρόκου.

Ο ίδιος, ανήκει επίσης στους Σοσιαλιστές, όπως δηλαδή η Εύα Καϊλή, και είναι και αυτός ένα από τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ψήφισαν την έκθεση για την άρση της βίζας για το Κατάρ.

Το email εμπλέκει και την ευρωβουλευτή Καρίμ Αντέλι

Εν τω μεταξύ, βρέθηκε άλλο ένα e-mail που εμπλέκει μια άλλη ευρωβουλευτή, την Καρίμ Αντέλι. Πρόκειται για ευρωβουλευτή των Πρασίνων από την Γαλλία, η οποία φέρεται να είχε βοηθήσει πολύ στην συμφωνία των Ανοιχτών Ουρανών, δηλαδή, την αεροπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Qatar Airways, που έδινε την δυνατότητα ταξιδιού σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός ευρωβουλευτής Πιέτρο Μπαρτόλο δεν είναι πλέον ο «σκιώδης» τομεάρχης για τα θέματα που αφορούν στην απελευθέρωση visa για Κουβέιτ και Κατάρ, αλλά παραμένει αντιπρόεδρος της επιτροπής LIBE, ανήκοντας και αυτός στην ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών.