Οι επαφές με τον εμίρη και οι φωτογραφίες μαζί του ήταν το «σπίρτο» που άναψε τη φωτιά για την Εύα Καϊλή και οι οποίες τη βάζουν στο κάδρο του Qatargate. 

«Η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαναβεβαίωσε το ισχυρό ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ολότητά της, για να δυναμώσουν οι σχέσεις με το Κατάρ», γράφει σε ανάρτηση η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κατάρ.

Η ανάρτηση έγινε την 1 Νοεμβρίου, ενάμιση μήνα πριν από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις. Την προηγουμένη, στις 31 Οκτωβρίου, η Καϊλή βλέπει τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί. Είναι ο εμίρης του Κατάρ, τέταρτος γιος του εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα.

«Οι συνομιλίες τους αντικατοπτρίζουν το γνήσιο ενδιαφέρον και των δύο πλευρών να εμβαθύνουν τις σχέσεις Ευρώπης – Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των επαφών πρόσωπο με πρόσωπο στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας», αναφέρει επίσης η ανάρτηση.

Τα διεθνή ΜΜΕ λένε πως το Κατάρ ήταν πάντα «άτακτο»

Τα ξένα μίντια δεν έχουν καμία αμφιβολία για το Κατάρ. «Eίναι ένας άτακτος παίκτης». Από το Rolex μέχρι την τσάντα γεμάτη μετρητά, το Κατάρ δεν ντρέπεται για τα έξοδα για να επεκτείνει την επιρροή του.

Τα οικονομικά σκάνδαλα είναι αυτά που κυριαρχούν σε μία βασιλική οικογένεια.

Το πιο πρόσφατο ίσως ήταν αυτό που έβαλε τον Κάρολο, τον βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, στο κάδρο των Αλ Θανί, των ανθρώπων που έχουν και τα Harrods.