Καμία «ευκαιρία» δεν αφήνει να πάει χαμένη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που επιμένει να μιλά για το ζήτημα των Κούρδων και του PKK στους συνομιλητές του, προκαλώντας συχνά ένταση.

 Το τελευταίο επεισόδιο είχε πρωταγωνίστρια την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ που επισκέφτηκε την Τουρκία.

 Στην κοινή συνέντευξή τους ο Τσαβούσογλου ζήτησε σε έντονο ύφος τη λήψη μέτρων από τις Βρυξέλλες ώστε να περιοριστεί η «τρομοκρατική οργάνωση του PKK» στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

 «Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω από την πρεσβεία μας [ενν. στο Βέλγιο] έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν», είπε ο Τσαβούσογλου.

 Πρόσθεσε, ακόμη, ο Τούρκος υπουργός ότι «όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βέλγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο αν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

 Αμέσως η ομόλογός του απάντησε όπως θα έπρεπε σε ένα τέτοιο αίτημα: «Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληροφορίες, να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης».