Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα το πρωί σε όλη την Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβο, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

«Μην αγνοείτε τις σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού, παραμείνετε στα καταφύγια», έγραψε χαρακτηριστικά στο Telegram ο Κίριλο Τιμοσένκο, ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας.


Νεκροί και τραυματίες από επίθεση του ουκρανικού στρατού

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού εναντίον της ελεγχόμενης από τη Ρωσία επαρχίας Λουγκάνσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Ακόμη, από τον βομβαρδισμό καταστράφηκε κτίριο στο χωριό Λαντρατίβκα και κάποιοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια, πρόσθεσε το TASS.


Πυραύλους αμερικανικής κατασκευής εκτόξευσε η Ουκρανία

Υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι που εκπροσωπούν το Λουγκάνσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού –ένα όργανο παρακολούθησης της εκεχειρίας που συστάθηκε για να ελέγχει την εκεχειρία μεταξύ των φιλορώσων Ουκρανών αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων μετά το 2014- δήλωσαν ότι η Ουκρανία εκτόξευσε αμερικανικής κατασκευής πυραύλους HIMARS εναντίον του Λαντρατίβκα, στις 04:10 σήμερα, τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Μάλιστα, ο επικεφαλής «της λαϊκής πολιτοφυλακής» του Λουγκάνσκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων, μετά τον βομβαρδισμό της πόλης Σβατόβε από τον ουκρανικό στρατό σήμερα το πρωί. Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το περιστατικό.