Το πολεμικό πλοίο έπεσε σε καταιγίδα, πήρε κλίση και τα νερά πλημμύρισαν το μηχανοστάσιο. Ακυβέρνητη η κορβέτα του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης Σουκοτάι άρχισε να βυθίζεται. Στην περιοχή έσπευσαν άλλα πλοία και ελικόπτερα για να βοηθήσουν, χωρίς αποτέλεσμα, αφού η κορβέτα τελικά βυθίστηκε.

Από την τραγωδία διασώθηκαν 75 μέλη του πληρώματος, ενώ αγνοούνται 31 ναυτικοί. Οι έρευνες συνεχίζονται στον τόπο του ναυαγίου, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι η κορβέτα τους πήρε μαζί στον υγρό τάφο της στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega

Αεροπορική τραγωδία στη Χαβάη

Καταιγίδα οδήγησε και σε αεροπορική τραγωδία, την Δευτέρα, στη Χαβάη. Το Αιρμπάς με τους 290 επιβάτες και μέλη πληρώματος είχε απογειωθεί από την Αριζόνα και πλησίαζε για προσγείωση στη Χονολουλού όταν έχασε ξαφνικά ύψος και έκανε δυο απότομες βουτιές.

Ο πιλότος ανέκτησε τον έλεγχο όμως τα σημάδια στην καμπίνα του αεροπλάνου φανερώνουν τη σφοδρότητα με την οποία πολλοί επιβάτες χτύπησαν στην οροφή.

36 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, 20 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους ένα βρέφος 14 μηνών. Έντεκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αεροπορική εταιρεία λέει ότι πολλοί από αυτούς που χτύπησαν δεν φορούσαν ζώνη αν και είχε ανάψει η φωτεινή επιγραφή.