Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην πόλη Μπαχμούτ πραγματοποίησε σήμερα Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πρόκειται για την πόλη που προσπαθεί να καταλάβει εδώ και μήνες ο ρωσικός στρατός και αποτελεί το πιο καυτό σημείο του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Αν και ο Ζελένσκι μεταβαίνει τακτικά σε περιοχές κοντά στη γραμμή του μετώπου, η επίσκεψή του στη Μπαχμούτ, στην επαρχία Ντονμπάς, μοιάζει να είναι η πιο παρακινδυνευμένη από όσες έχει κάνει μέχρι στιγμής.

«Συναντήθηκε με στρατιωτικούς, συνομίλησε μαζί τους και απένειμε μετάλλια στους στρατιώτες μας», επισήμανε η ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

«Ο Ζελένσκι στην Μπαχμούτ. Ο πιο γενναίος πρόεδρος του πιο γενναίου έθνους», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Μιχάιλο Φεντόροφ στο Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι από το καλοκαίρι οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν την Μπαχμούτ, γνωστή άλλοτε για τους αμπελώνες και τις αλυκές της, είχε περίπου 70.000 κατοίκους πριν την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τους τελευταίους μήνες γύρω από την πόλη μαίνονται σφοδρές μάχες. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει χωριά και περιοχές έξω από τη Μπαχμούτ, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να ελέγχουν την πόλη και μέρος των περιχώρων της.